Depresszió és cukorbetegség ellen.

A depresszió és a cukorbetegség gyógymódja.

 

Számtalan bizonyíték született már arra vonatkozóan, hogy a probiotikumot tartalmazó termékek milyen fontos szerepet játszhatnak rengeteg egészségügyi probléma esetében, beleértve az irritábilis bélszindrómát, a fekélyt vagy a Crohn betegséget, a fogágybetegséget és bőrfertőzést is. Számos tanulmány mutatta ki azt is, hogy a probiotikumok megelőzik vagy csökkentik a nátha, az influenza, húgyúti fertőzés kialakulását illetve hevenységét.

Akkor most egyem, vagy ne?

"Első körben azt kell eldönteni, hogy miért is akarunk probiotikumokat szedni" – mondta Mary Ellen Sanders, a Probiotikumok és Prebiotikumok Nemzetközi Tudományos Egyesületének tagja, a coloradói Dairy and Food Culture Technologies szakembere.

"Ha egyszerűen úgy gondoljuk, hogy jobban érezzük magunkat tőle, vagy jó ötletnek tartjuk, hogy élő mikroorganizmusok is az étrendünk részét képezzék, bármilyen probiotikum megteszi" – mondta a szakértő. "De ha adott egészségügyi problémánk van, mint a tejtermékek iránti intolerancia, vagy éppen antibiotikumot szedünk, meg kell találnunk a számunkra legjobb készítményt."

Mindezt úgy, hogy számtalan termék kapható a piacon, így ez igazán kihívásnak számít. "Nem minden probiotikum egyforma" – mondta Sanders. "Csak mert az egyiknek van egy bizonyos hatása, az nem jelenti azt, hogy ha azt mondjuk, hogy probiotikum, akkor ugyanarról a hatásról beszélhetünk az összes többi esetében is."

A szakember tanácsa az, hogy tüneteink alapján keressünk egy olyan probiotikum-terméket, ami segíthet az adott egészségügyi problémánkon, és teszteljük egy hónapig. "Ha javult az állapotunk, az maga a siker, ha nem, keressünk másik terméket."

Tudományos kutatásokra alapozva Sanders és kollégái az alábbiakat ajánlják:
- antibiotikum okozta hasmenésre: Lactobacillus GG, Lactobacillus caseu, Saccharomyces boulardii
- nátha és influenza megelőzésére: Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus acidophilus NCFM
- Irritábilis bélszindróma esetén Bifidobacterium infantis
- bélgyulladás kezelése kombinált szert alkalmazzunk: lactobacillus, bifidobacterium, és streptococcus (VSL#3) is legyen benne.
- légúti fertőzések kezelésére: Lactobacillus GG, vagy Lactobacillus acidophilus és Bifobacterium kombó.

A joghurt ismert forrása a "jó" baktériumoknak, mint a Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, és Lactobacillus bifidus.

További ételek, amik tartalmaznak:
- szója szósz, savanyú káposzta, író (vajkészítés mellékterméke), vágott zöldség, tempeh, miso, vagy a doenjang.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 14
Heti: 33
Havi: 145
Össz.: 188 373

Látogatottság növelés
Oldal: Hasznos baktériummal a betegség ellen.
Depresszió és cukorbetegség ellen. - © 2008 - 2019 - depresszioellen.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »