Depresszió és cukorbetegség ellen.

A depresszió és a cukorbetegség gyógymódja.

 

 

 Szomorú időket élünk, mert a gyógyszergyárak tulajdonosainak fontosabb a profit, mint az emberek egészsége. A hashajtó szedése csak a tünetet nyomja el. Ha már mindenképpen hashajtót kell szedned, az legyen természetes és biztonságos, például lenmagolaj.

A székrekedés oka a víz és sóhiány és egyes gyulladásgátlók szedése. (Aspirin Protect 100)

 

A sóhiány tünetei:

fáradtság, az izomgyengeség, a rossz kedv, a fizikai gyengeségérzet és a fejfájás és főleg a kiszáradás.

 

 Sajnos már a kisiskolások is székrekedéssel küzdenek, ezért olyan fontos hogy elegendő mennyiségű vizet - nem folyadékot - igyanak.

A székletet nem véletlenül nevezik bélsárnak, úgy is kell kinéznie.

A vízhiány tünetei:

- fejfájás

- székrekedés

- viszér

- magas vérnyomás

- trombózis

- sztrók (szélütés)

- a hallás romlása - a vesék károsodása miatt - az idősek köztudottan nem isznak elég vizet.

 

 Pusztán a több folyadékbevitellel már jelentősen javíthat egészségi állapotán! Ha még mozog is mellé, nem csak a közérzete lesz jobb, de a kisugárzása is! Egy próbát megér, nem?

Mennyi az annyi?
Egy újszülött nagyjából 75-80%-a víz, míg egy felnőtt testének körülbelül 60-70%-át teszi ki, azaz ha ön 70 kilós, akkor csaknem 45 liter ebből a H2O. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, és az izmok 70%-a szintén víz. Ez azt jelenti, hogy ha betegnek érzi magát, elképzelhető, hogy tulajdonképpen csak nagyon szomjas – a szervezete. Ma már nem titok, hogy a legtöbb testi betegségünk gyökere a krónikus (folyamatos) vízhiányban keresendő!


Az élet alapja a víz
Az élőlények tökéletesek. Tökéletesen működnek, amennyiben minden adott számukra, azonban a civilizációval és a globális felmelegedéssel az eredeti környezetünk, amelyhez „igazítva” lettünk, mára teljesen megváltozott. Nem úgy mozgunk és táplálkozunk, mint régen, életvitelünk jelentősen átalakult, a bonyolult és a túlélésre tervezett vízszabályozó rendszerünk pedig ennek megfelelően állítja be a sorrendet a szervek között. Elsődlegesen az agyunkat táplálja, a lista alján pedig a „nélkülözhetőbb” alkatrészeink állnak. Amennyiben folyamatosan vízhiányt tapasztal a rendszer, a sor végén állók tartósan nem jutnak a működésükhöz szükséges mennyiséghez.

Nem elég, ha nem száraz a szája!
A folyadékot rendszeresen be kell juttatni a szervezetbe, attól függetlenül, hogy nem különösebben vagyunk szomjasak. Ugyanis a szomjúság érzése nem a gyomrunk jelzése, hanem egész testünkké, a száraz száj és bőr pedig már szervezetünk komoly vízhiányára figyelmeztet. Figyelje csak meg magát! Vannak olyan napjai, amikor 1 litert sem iszik meg!

Pedig az emberi szervezet naponta ennél jóval több vizet veszít; a bőr párologtatása és az izzadás fél litert jelent, a kilélegzett levegővel 350 ml távozik, a vizelettel 1500 ml, a széklettel legalább 150 ml. Ez barátok között is 2,5 liter! Ráadásul, intenzív sporttevékenység során, vagy nagy melegben a vízveszteség mértéke ennél is magasabb lehet! Ha kevesebbet iszik egy liternél, akkor az izzadással és a légzéssel távozó mennyiséget sem pótolta! Mindez azt jelenti, hogy a méregtelenítési folyamatok vízigényeit egyszerűen nem tudja biztosítani!

Vizet igyon, ne "folyadékot"!
A gyümölcsleveknek is van szárazanyag-tartalma, nem beszélve a sok színezékről és cukorról. Az üdítőitalokat meg egyenesen felejtse el, ne ezekből fogyasszon naponta 3,5 litert, mert az szintén nem fog jót tenni az egészségének! A táplálékkal felvett víz pedig annak feldolgozásához sem elég legyen. Tehát naponta 3-3,5 liter tiszta vizet fogyasszon! Természetesen, soha ne egyszerre, de még félliteres adagokban is sok. Maximum 3 decit igyon egy alkalommal!

Nem beteg, csak szomjas!
Ha egészséges testünk háromnegyede víz, akkor ugye nem kérdés, hogy nagyon nem jó, ha nem pótoljuk a folyadékot, amit veszítünk? Már pedig hajlamosak vagyunk nem észrevenni a szomjúságunkat, a kor előrehaladtával még inkább, ez pedig az alább következményekkel jár:
- a vér sűrűsége növekszik (besűrűsödik),
- megemelkedik a káliumkoncentráltság
- megnövekszik a pulzusszám

Szervezetében 1-5%-os vízhiánykor szomjúságot, türelmetlenséget, étvágytalanságot, émelygést, bőrpírt, emelkedő pulzusszámot tapasztalhat.
Tízszázalékos vízhiány tünetei: szédülés, fejfájás, nehéz légzés, bizsergő végtagok, magas vérsűrűség, nehéz nyálképzés és nehézkes beszéd.
Komoly dehidratáltságot, 20%-os vízhiányt jeleznek az izomgörcsök, a homályos látás, a nyelési nehézség, a nagyothallás, a fájdalmas vizelés, és az érzéketlen, ráncos bőr.

Mit előzhet meg a kellő mennyiségű vízzel?
- Emésztőrendszeri fájdalmak
- Reumatikus ízületi fájdalmak
- Szívfájdalmak a járás során, vagy az esti pihenéskor
- Alháti fájdalmak
- Nyaki fájdalmak
- Időszakos sántítás (járás közbeni lábfájdalmak)
- Migrén és elhúzódó fejfájások
- Vastagbélgyulladással járó fájdalmak és az azzal társuló székrekedéses fájdalmak

További jótékony hatások
- stresszoldás
- mérsékli a magas vérnyomást, a magas koleszterint
- segít a fogyásban

Mire figyeljen?
- A szomjúságérzet az életkorral csökken, és nem elég, ha gyerekkorában sokat ivott!
- Pont a fenti miatt ahogy idősödik, annál jobban figyeljen a folyadékbevitelére!
- Ha kiszárad a szája, ne szőlőzsírt kenjen rá, hanem igyon sok vizet, hiszen ez márt bajt jelez!
- Kétszer annyit igyon, mint amennyire szomjas! De maximum 3 decilitert, ha ennyire szomjas, fél órával később igyon meg újra ennyit!
- A fizikai terhelés és fáradtság is elnyomja a szomjúságot!
- Ha eleget iszik, nem lesz kellemetlen szagú a lehelete és az izzadsága sem!

 

 Ugye már érthető, miért olyan fontos elegendő mennyiségü vizet inni?

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 14
Heti: 29
Havi: 141
Össz.: 188 369

Látogatottság növelés
Oldal: Dobd ki a hashajtót, ha sokáig akarsz élni.
Depresszió és cukorbetegség ellen. - © 2008 - 2019 - depresszioellen.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »